składniki
- 6 dużych kartofli
- 3 marchewki
- 1 korzeń pietruszki
- 1 korzeń selera
- 4 ogórki kiszone
- 4 jajka
- 1/2 cebuli
- 1/2 jabłka
- 1 puszka groszku zielonego
- 1/2 puszki kukurydzy
- 3-4 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy
- sól i pieprz
sposób przygotowania
Kartofle umyć i gotować w mundurkach. Obrać i pokroić. Marchewki, pietruszkę, seler obrać i ugotować w drugim naczyniu do miękkości. Następnie ostudzić, pokroić w kostkę i włożyć do miski. Jajka ugotować na twardo, pokroić i dodać do miski. Ogórki, cebulę i jabłko obrać, pokroić w kostkę i włożyć do miski. Wsypać groszek i kukurydzę. Doprawić solą i pieprzem oraz wszystko wymieszać z majonezem oraz musztardą.
eko PORADA
W moim domu sałatkę robi się z jarzyn ugotowanych w rosole.
Dzięki temu nie marnuję jarzyn.